به گزارش طاووس ترابر، یکی از مشکلاتی که رانندگان در اثر زیاد نشستن به آن مبتلا می شوند ، مشکل کشکک مفصل زانو است. در همین باره دکتر ‘محمد رازی’ می گوید : اکنون تعداد زیادی از رانندگان و کارمندان و یا افرادی که دارای مشاغل بدون تحرک هستند، ساعت های متمادی بر روی صندلی در محل کار خود قرار دارند که همین امر عامل آسیب زدن به زانو می شود.
وی خاطر نشان کرد: یکی از علل زانو درد بی تحرکی و یا تحرک ناجور است که در بسیاری از افراد مشاهده شده است.
وی توصیه کرد: کارمندان و سایر افراد می توانند همانطورکه بر روی صندلی نشسته اند حرکت ها و ورزش های مخصوص پا و زانو را با احتیاط انجام دهند و هر نیم ساعت بلند شوند و چند قدم راه بروند.
رازی با بیان اینکه مشکلات زانو دارای ابعاد مختلفی است، اضافه کرد : آرتروز از جمله بیماری های سنین میانسالی و سالمندی است که درمان های طبی ، کاهش وزن ، اصلاح فعالیت روزانه ، کاهش شدت و میزان فعالیت ، فیزیوتراپی و داروهای ضد التهابی برای این درمان مورد استفاده قرار می گیرد.
این فوق تخصص جراحی زانو اضافه کرد: در آرتروز شدید زانو، فعالیت های روزمره زندگی فرد مختل می شود که در این صورت بیمار نیاز به جراحی پیدا می کند.
وی افزود: برای افرادی که درسن میانسالی دچار آرتروز شدید هستند و اختلال و انحراف در مفصل زانو دارند با روش جراحی آتروسکوپی می توان زاویه زانوی آنان را اصلاح کرد.
رازی اظهار داشت: همچنین در برخی از افراد میانسال آرتروز قسمت داخلی و میانی زانو تشخیص داده می شود که این بیماران نیاز به تعویض مفصل زانو از طریق جراحی آرتروپلاستی دارند.
رییس انجمن آرتروسکوپی با بیان اینکه برخی افراد به صورت مادر زادی و ژنتیک مستعد آرتروز هستند گفت: این افراد باید بیشتر از دیگران مراقب فعالیت ها و تحرک های خود باشند.
وی با بیان اینکه درمان بیماریهای مرتبط با زانو در ایران در سطوح پیشرفته ای صورت می گیرد تاکید کرد: متخصصان ایرانی تمامی روش های درمانی و اعمال جراحی و تعویض مفصل زانو را همانند کشورهای پیشرفته جهان انجام می دهند.
دکتر رازی در مورد پروتز نیز گفت: اکنون پروتز زانو توسط یکی از کارخانجات داخلی تولید می شوداما میزان پذیرش آن توسط پزشکان مشخص نیست.
رازی با بیان اینکه ورزشکاران و یا افرادی که فعالیت های شدید انجام می دهند بیشتر مستعد مشکلات ارتوپدی هستند گفت: شکستگی های مفصل زانو و پارگی مینسک در ورزشکاران بسیار زیاد اتفاق می افتد که با رسیدگی دقیق پزشکان این مشکلات رفع می شود.
فوق تخصص جراحی زانو در مورد عوامل دیگر منجر به ایجاد مشکلات اسکلتی در بدن گفت: بسیاری از زنان و یا ورزشکاران هنگام انجام فعالیت ها و تمرینات ورزشی مانند ایروبیک ، بالا و پایین رفتن از پله ها دچار چرخش ناگهانی پا ، سر خوردن، عدم تعادل منجر پارگی رباط صلیبی و مینسک می شوند که باید این عوارض را مورد پیگیری و درمان قرار دهند.
این جراح زانو تاکید کرد: آسیب ها باید توسط متخصصان و پزشکان ورزشی تشخیص و درمان شوند زیرا درمان ناموفق این آسیب ها، سبب بی ثباتی مفصل زانو و آسیب مینسک و آرتروز زود رس و کهنه شدن درد در افراد آسیب دیده می شود.
بیست و یکمین کنگره انجمن جراحان ارتوپدی ایران با حضور ۱۵ سخنران از ۹ کشور دنیا در روزهای ۲۲ تا ۲۶ مهر ماه در سالن همایشهای بینالمللی برج میلاد فعالیت دارد.
More Stories
اینفوگراف / نکات مهم نگهداری خودرو در فصل تابستان
آخرین آمار جابه جایی کالاها در کشور
معرفی برخی غذاهای مفید برای رانندگان/ یک رژِیم غذایی خوب