۱۴۰۳-۱۰-۲۱

شرکت حمل و نقل طاووس ترابر

شماره تماس :۰۲۱۴۴۹۸۱۹۲۷ و ۰۲۱۴۴۹۸۱۹۲۸ شماره فکس:۰۲۱۴۴۹۸۷۰۴۹

چرا افراد دچار ماشین گرفتگی می شوند؟

بسیاری از افرادی که رانندگی طولانی مدت می کنند برای یک بار هم که شده دچار ماشین گرفتگی شده اند. اما این سوال وجود دارد که چرا افراد دچار ماشین گرفتگی می شوند؟
شما هنگام حرکت با وسایل نقلیه شاهد برخی اجسام ساکن هستید که برخلاف حس دریافتی از اطراف است و باعث انتقال پالس‌های اشتباه به مغز می‌شود. حالت تهوع بارداری، حالت تهوع به دلیل مسمومیت غذایی و … تا حدی برای همه‌ی ما شناخته شده هستند. اما علت حالت تهوع در سفر چیست؟ وقتی میان حس‌های مختلف تضاد وجود داشته باشد، فرد دچار حالت تهوع می‌شود. مثلا وقتی سوار بر چرخ‌وفلک هستید، شما سوار بر وسیله‌ای هستید که در جهتی وارونه می‌چرخد. پس چشمان شما، ماهیچه‌ها و گوش داخلی‌تان در هماهنگی با یکدیگر نیستند و درک متفاوتی از شرایط دارند. در چنین وضعیتی، مغز بینوا نمی‌داند که دقیقا باید چه واکنشی داشته باشد. به‌همین‌خاطر دچار سرگیجه و حالت تهوع می‌شوید.

گوش‌ها به‌ویژه گوش داخلی نقش مهمی در ایجاد تعادل حس‌های مختلف ایفا می‌کند. گوش‌ها بخشی از سیستم تعادلی بدن موسوم به وستیبولار هستند. این سیستم شامل ۳ جفت کانال نیم‌دایره و ۲ کیسه است که ساکول و اوتریکول نامیده می‌شوند. این بخش‌ها، اطلاعاتی را که از دور و اطراف کسب می‌کنید، به مغز ارسال می‌کنند.

کانال‌های نیم‌دایره، مایعی را نگه می‌دارند که با حرکت کردن سر، حرکت می‌کند. ساکول و اوتریکول نسبت به نیروی جاذبه حساس هستند. آن‌ها مغز را از وضعیت نشستن یا ایستادن شما باخبر می‌کنند.

نقش مغز در بیماری حرکت یا ماشین گرفتگی چیست؟

مغز عضوی از بدن است که تمام داده‌ها را دریافت می‌کند و با جمع‌آوری و تحلیل آن‌ها به نتیجه می‌رسد. اما گاهی‌اوقات نشانه‌ها و سیگنال‌هایی گیج‌کننده به مغز می‌رسد. در یک هواپیمای درحال حرکت، شما احساس می‌کنید که درحال حرکت هستید، اما چشمان‌تان چنین حسی ندارند و حالتی از در حرکت بودن را تجربه نمی‌کنند. درنتیجه، چنین تضاد حسی در شما شکل می‌گیرد و بعد از یک سفر دریایی طولانی نیز اوضاع به همین صورت است. وقتی که روی خشکی قرار می‌گیرید همچنان احساس می‌کنید که در حرکت هستید. نتیجه‌ی همه‌ی این‌ها یک چیز است: حالت تهوع در سفر یا همان بیماری حرکت.

احتمال دارد همه‌ی افراد دچار حالت تهوع در سفر بشوند، اما کودکان و زنانی که در دوران بارداری هستند، بیشتر با این مشکل روبه‌رو می‌شوند. علاوه‌بر زنان باردار، زنانی که دوره قاعدگی را می‌گذرانند یا درحال هورمون‌درمانی هستند نیز دچار این حالت می‌شوند. کودکان ۲ تا ۱۲ ساله، افراد مبتلا به میگرن و کسانی که دارو‌هایی مانند آنتی بیوتیک، نارکوتیک، دارو‌های آسم و دارو‌های ضدافسردگی و حتی برخی دارو‌های متداول‌تری، چون ایبوپروفن و ناپروکسین مصرف می‌کنند نیز احتمال دچار شدن به حالت تهوع در سفر را دارند.