همه ما با اهمیت اموری مانند تعویص روغن، جابجایی گردشی لاستیک ها و تعویض تسمه های خودرو آشنا هستیم؛ اقداماتی که باعث کارکرد خوب و بی دردسر خودرو برای مدتی طولانی می شوند.
ممکن است برخی از شما پیرو برنامه خاصی، به خودروی خود رسیدگی کنید اما نحوه رانندگیتان در هنگام استفاده روزمره تاثیر شگرفی روی عمر اتومبیلتان و قطعاتش دارد. حتی رانندگان با تجربه نیز عاداتی دارند که باعث بروز صدماتی به خودرو می شود. با رعایت چند مورد ساده و ترک عادت های بد، به راحتی می توان از هزینه های تعمیر و تعویض اضافی فرار کرد.
در ادامه ۱۰ عادت نامطلوب که انجامشان در طول مدت موجب بروز آسیب در خودروی شما می شوند معرفی خواهند شد:
استفاده نادرست از کلاچ
در نظر بگیرید در خودرویی با دنده دستی پشت چراغی ایستاده اید، در همین حال کلاچ را نگه داشته اید تا به محض این که چراغ سبز شد شروع به حرکت کنید. در تمام مدتی که کلاچ را گرفته اید بخش های متفاوتی از آن مثل صفحه فشار، بازوی رها کننده با یکدیگر درگیرند.
استفاده نکردن از ترمز دستی
زمانی که بر روی یک سطح شیب دار پارک می کنید، حتماً از ترمز دستی استفاده کنید حتی اگر فکر نمی کنید که استفاده از آن ضروری باشد. ( ماشین شما دارای گیربکس اتوماتیک است). اگر این کار را انجام ندهید، فشار بسیار زیادی را به گیربکس خودرو وارد می کنید، دقیقاً به قسمتی از سیستم انتقال قدرت که فقط یک پین کوچک وجود دارد، این پین به اندازه ی انگشت کوچک دست شما است. این پین کوچک parking pawl نام دارد و اگر شما از ترمز دستی استفاده نکنید کل وزن خودروی شما بر روی این پین کوچک قرار خواهد گرفت.
استفاده از سردنده به عنوان استراحت گاه
اگر یک راننده ماشین های مسابقه ای نیستید، هیچ دلیلی وجود ندارد که در هنگام رانندگی از دنده به عنوان تکیه گاه دست استفاده کنید. با این کار وزن دست شما به گیربکس انتقال داده می شود و باعث ایجاد فرسایش غیر ضروری می گردد.
ذخیره کم سوخت در خودرو
خیلی از ما برای صرفه جویی بیشتر در هزینه ها، در هنگام سوخت گیری باک خودرو را پر نمی کنیم و تنها چند لیتر سوخت داخل آن می ریزیم. این راهکار نه تنها موجب صرفه جویی نمی شود بلکه موجب آسیب رسانی به سیستم سوخت خودرو شده و هزینه های اضافی نیز در پی دارد.
در خودرو های مدرن امروزی پمپ سوخت برای خنک ماندن در باک شناور است، رانندگی با باک خالی و سوخت کم موجب گرم شدن این پمپ و خرابی های پی در پی آن می شود. بهتر است حداقل یک چهارم از حجم باک خود را پر نگه دارید تا با چنین مشکلی مواجه نشوید.
افزایش سرعت و ترمزهای شدید
افزایش سرعت به طور ناگهانی یا ترمزهای شدید می تواند باعث افزایش مصرف سوخت شود. همچنین می تواند اثر بدی بر روی قطعات سیستم ترمز مانند لنت ترمز و دیسک بگذارد.
حمل بار اضافی
مفاهیم ساده سازی و سبک کردن، نه تنها در خودروهایی خودروهایی مانند لوتوس بلکه برای تمامی اتومبیل ها صادق است؛ ولی منظور ما از این دو مورد برداشتن صندلی های عقب و حذف عایق های صدای خودرو نیست.
همواره از حمل وسایل اضافی پرهیز کنید، چرا که هر کیلوگرم بار اضافی در مصرف سوخت و هندلینگ خودرویتان اثر گذار است و ضمناً فشار بیشتری بر سیستم تعلیق و ترمزها وارد می کند. همواره سعی کنید تا حد امکان صندوق خودرو را خالی از موارد غیر ضروری نگه دارید.
افزایش دور هنگامی که پیشرانه سرد است
دادن زمانی دو الی سه دقیقه ای به پیشرانه، جهت درجا کار کردن، بسیاری عمل ایده آلی است. موتور خودرو در طی این مدت گرم شده و چرخه روغن کاری در میان اجزای آن به نحو مناسبی صورت می پذیرد؛ اگرچه در طی این مدت باید از فشار آوردن روی پدال گاز پرهیز کنید.
بالا بردن دور موتور جهت تسریع فرآیند گرم شدن پیشرانه یا برای شنیدن صدای لذت بخش تولید شده از اگزوزها، سبب تغییرات ناگهانی در دمای بخش های مختلف موتور که هنوز تحت روغن کاری قرار نگرفته اند می شود. به موتور خودرو فرصت کافی را دهید، پس از آن هم صدای بهتری تولید می کند و هم نرم تر کار خواهد کرد.
تعویض ناگهانی دنده عقب به دنده یک قبل از ایست کامل
فرض کنید می خواهید در فضایی کوچک خودروی خود را پارک کنید، ممکن است بارها هنگامی که خودرو هنوز در حال حرکت رو به عقب است دنده را روی یک یا در گیربکس های اتوماتیک روی حالت D قرار دهید. ممکن است این عمل در ظاهر اصلاً کار نامناسبی به نظر نرسد، اما باید بدانید این یکی از عاداتیست که به هر قیمتی باید آن را ترک کنید.
این رفتار از آنجایی که بخش های انتقال نیرو را وادار می کند تا در خلاف جهت حرکتشان حرکت کنند، فشار بسیار زیادی بر آن ها وارد می کند و آسیبی چند برابر نیز به دنبال دارد. تنها کافیست چند لحظه صبر کنید و مطمئن شوید خودرویتان کاملاً ثابت است سپس اقدام به تعویض دنده نمایید.
استفاده از ترمزها در سراشیبی
پایین آمدن از سراشیبی یا تپه می تواند تا حدودی ترسناک باشد. بعضاً برای جلوگیری از افزایش سرعت خودرو یا آمادگی بیشتر برای ترمز ناگهانی، رانندگان پای خود را روی پدال ترمز قرار می دهند، فارغ از این که این کار فشار و حرارت زیادی در اجزای سیستم ترمز بوجود می آورد و موجب ساییدگی و فرسایش لنت ها و دیسک ترمز می شود. بهترین کار این است که خودرو را در دنده سنگین قرار دهید.
بدین ترتیب فشار و کمپرس بوجود آمده در موتور، از افزایش سرعت خودرو جلوگیری می کند و مشاهده خواهید کرد که در چنین شرایطی ترمزها هم بهتر به وظیفشان عمل می کنند.
More Stories
اینفوگراف / نکات مهم نگهداری خودرو در فصل تابستان
آخرین آمار جابه جایی کالاها در کشور
معرفی برخی غذاهای مفید برای رانندگان/ یک رژِیم غذایی خوب