پژوهش های جدید نشان می دهد که مصرف سیگار احتمال ابتلا به افسردگی را در میان رانندگان خودروهای سنگین تا دو برابر افزایش می دهد.
به گزارش طاووس ترابر، تازه ترین پژوهش های موسسه روانشناسی دانشگاه سوربن حاکی از این است که مصرف مدام سیگار در طول ماه می تواند تا دوبرابر احتمال ابتلا به افسردگی را در میان رانندگان خودروهای سنگین افزایش دهد.
دکتر موریا جی اف، پژوهشگر ارشد دانشگاه سوربن درباره این پژوهش می گوید: شغل رانندگان خودروهای سنگین از جمله شغل هایی است که فرد در بیشتر اوقات در تنهایی خود به انجام شغلی سنگین، پر از سکون و البته زمان بر مشغول است. خود این مسئله نیاز به این دارد که ذهن توسط مواد مفید و ورزش روزانه باز باشد و سرتونین در چنین افرادی نباید از حد مشخصی افزایش یابد چرا که منجر به افسردگی می شود. این روانشناس می افزاید: مصرف مداوم سیگار باعث انباشت نیکوتن در بدن رانندگان می شود و این مسئله در سرتونین آنها هم اثر گذار است. چرا که آنها به طور مدام در حالتی در حال انجام کاری سنگین هستند و همین مسئله بار روانی زیادی به ذهن آنها وارد خواهد ساخت. ذهن در چنین شرایطی نیاز به تنوع دارد اما وقتی ما به جای تنوع مثل ورزش و رژیم غذایی منظم به آن نیکوتین می دهیم در میان مدت با سرعت زیادی به سمت افسردگی می رود. برای همین پس از مدتی سیگار سبب کاهش تمرکز می شود. یعنی فرد این حس را دارد که مصرف نیکوتین بهتر رانندگی می کند و به همین دلیل به آن وابسته می شود. همین وابستگی نشانه مهم افسردگی می باشد. در همین راستا به باور این روان پزشک بهتر رانندگانی که در طول چندین سال به کشیدن سیگار عادت کرده اند به تدریج به سمت ترک آن بروند.
More Stories
اینفوگراف / نکات مهم نگهداری خودرو در فصل تابستان
آخرین آمار جابه جایی کالاها در کشور
معرفی برخی غذاهای مفید برای رانندگان/ یک رژِیم غذایی خوب